in

Κακοί βαθμοί – Τα 3 πιο σωστά βήματα που κάθε γονιός πρέπει να κάνει μετά τον έλεγχο

Οι βαθμοί των παιδιών σας δεν είναι αρκετά υψηλοί; Μήπως οι επιδόσεις τους έπεσαν σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά; Τι συμβαίνει και τα πράγματα άλλαξαν;

Ξέρετε ότι το παιδί σας μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, αλλά κάθε φορά που προσπαθείτε να μιλήσετε για αυτό το θέμα καταλήγετε σε φωνές και κλάματα.

Πώς θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε σε αυτό το πρόβλημα;

Υπάρχουν 3 αποτελεσματικοί τρόποι:

  1. Σκεφτείτε πριν πράξετε

Είναι φυσιολογικό να θυμώσετε όταν δείτε κάποιον χαμηλό βαθμό και φυσικά να αρχίσετε να ανησυχείτε για το τι σημαίνει αυτός για το μέλλον του παιδιού σας. Το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό, λοιπόν, είναι η τιμωρία ή και οι φωνές. Το άλλο σενάριο είναι να ακούσετε κάποια δικαιολογία για κάτι που έγινε στο σχολείο και να αναλάβετε δράση με μια επίσκεψη στο σχολείο και συζήτηση με τους καθηγητές για άδικη συμπεριφορά.

Τα ζητήματα αυτά είναι σοβαρά και σίγουρα απαιτούν δραστικά μέτρα. Απλώς, πριν αναλάβετε δράση καθίστε για λίγα λεπτά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε καθαρά.

  1. Αναρωτηθείτε: Ποιος είναι ο ρόλος μου εδώ;

Τα ζητήματα των σχολείων χτυπούν και δικές μας ευαίσθητες χορδές. Μπορεί να είχαμε κάποια σκληρή εμπειρία ως μαθητές και να θέλουμε το παιδί μας να αποφύγει τέτοια βιώματα. Όπως και να έχει όμως η κατάσταση πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτές είναι οι εμπειρίες του παιδιού μας και όχι οι δικές μας. Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τα συναισθήματά σας και αναρωτηθείτε:

“Ποιος είναι ο ρόλος μου σε αυτό το σημείο; Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου χωρίς να του δώσω τη λύση στο πιάτο;”

  1. Εκμεταλλευτείτε τις πηγές του σχολείου

Αν νομίζετε πως έχετε φτάσει σε ένα τέλμα και δεν ξέρετε τι να κάνετε, συμβουλευτείτε τους δασκάλους του παιδιού σας. Μάθετε πώς δρα μέσα στο σχολείο, πώς θα μπορούσατε εσείς να βοηθήσετε ή πώς θα μπορούσατε να βρείτε μαζί μια λύση.

Το τι θα συμβεί μετά, εξαρτάται από την εκάστοτε κατάσταση. Αλλά τα παραπάνω 3 βήματα είναι μια καλή αρχή για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κινηθούν θετικά…

Πηγή

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Google δεν δίνουν στα παιδιά τους κινητό!

Καθρέφτης της ψυχής οι ζωγραφιές των παιδιών!