in

Το νέο διαδικτυακό «παιχνίδι» αυτοκτονίας που απειλεί τις ζωές των εφήβων. Το «Momo» μετρά ήδη δύο θύματα

Κατά καιρούς δημιουργούνται διάφορα «παιχνίδια» πρόκλησης στο διαδίκτυο, που έχουν τρομερή απήχηση στους εφήβους. Δεν πρόκειται όμως για πραγματικά παιχνίδια. Τα περισσότερα από αυτά μετρούν νεκρά παιδιά, καθώς υποβάλλονται σε ποικίλες δοκιμασίες, που τους στοιχίζουν τη ζωή.

Μετά το παιχνίδι της «Μπλε φάλαινας», το πιο πρόσφατο παιχνίδι αυτοκτονίας, το λεγόμενο «Momo», φαίνεται να κρύβεται πίσω από το θάνατο δύο εφήβων, ενός κοριτσιού 12 ετών και ενός αγοριού 16 ετών. Μάλιστα, και οι δύο αυτοκτονίες έγιναν μέσα στο ίδιο 48ωρο, αφού έπαιξαν το παιχνίδι.

Τι είναι το «Momo Challenge»
Πρόκειται για ένα νέο, ολέθριο παιχνίδι αυτοκτονίας από το Μεξικό, που διαδόθηκε μέσω Facebook. Η «εφαρμογή» ζητάει από τον παίκτη να καλέσει έναν τηλεφωνικό αριθμό, στον οποίο απαντά μία τρομακτική μορφή μίας παραμορφωμένης γυναίκας, με μεγάλα μάτια και σώμα πουλιού.

Η «γυναικεία μορφή» που ελέγχει την επικοινωνία, βομβαρδίζει το συνομιλητή-θύμα με βίαιες φωτογραφίες. Το θύμα επίσης δέχεται απειλές για τη ζωή του, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βγάλει εις πέρας τις εξαιρετικά επικίνδυνες προκλήσεις που του ζητούνται.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές του Μεξικό, από όπου και ξεκίνησε το «παιχνίδι», την 50η ημέρα συμμετοχής του εφήβου, καλείται να αυτοκτονήσει από το «αφεντικό» του Momo, όπως γινόταν και με τη «Μπλε φάλαινα», όπου και έχασαν 100 άνθρωποι τη ζωή τους.

Οι σχεδιαστές του τρομακτικού «παιχνιδιού» Momo, έκλεψαν τη γυναικεία μορφή από το δημιουργό της, τον Γιαπωνέζο καλλιτέχνη Μιντόρι Χαγιασι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το παιχνίδι, ούτε καν γνώριζε ότι είχαν υποκλέψει τη γυναικεία φιγούρα.

Έχουν αναφερθεί ήδη εκατοντάδες περιστατικά εφήβων, που έπαιξαν με τη Momo. Σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνιες που ενημερώνουν για τους κινδύνους του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στους εφήβους. Έχουν ξεκινήσει επίσης καμπάνιες ενημερώσεις και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και το YouTube.

Μέχρι στιγμής αναφορές για την εμφάνιση του Momo έχουν γίνει στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στη Γαλλία. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα από αυτή τη νέα τάση και να μην έχει την ίδια «επιτυχία» με τη «Μπλε φάλαινα».

Πηγή

Πατέρας του 15χρονου αυτόχειρα Νικόλα: «Μιλήστε, το δικό μου παιδί δεν μίλησε και ήταν λάθος»

Χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνες για παιδια