in

Αυτές είναι οι φράσεις που τα παιδιά σας έχουν ανάγκη να ακούν συχνά από τα χείλη σας!

Όσο σημαντικό είναι να αγαπάτε τα παιδιά σας, άλλο τόσο σπουδαίο και απαραίτητο είναι να τους το δείχνετε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις συνηθέστερες λέξεις και φράσεις που τα παιδιά σας αξίζουν να ακούν από τα χείλη σας, όσο πιο συχνά μπορείτε!

Σε αγαπώ!

Είναι τόσο απλό κι όμως, τόσο δύσκολο να το πούμε κάποιες φορές. Στο παιδί σας μη θεωρήσετε ποτέ περιττή αυτήν την τόσο μικρή, τόσο απλή και τόσο υπέροχη λέξη. Άλλωστε, το νιώθετε με όλη σας την ψυχή και το βέβαιο είναι ότι αξίζει να το ξέρει και να μην αμφιβάλλει γι’ αυτό ούτε στιγμή!

Μπράβο!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα πολλά “μπράβο” κάνουν κακό. Εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι η επιβράβευση βοηθά καθοριστικά τα παιδιά σας να γίνουν άτομα με αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουν το αίσθημα αυτοεκτίμησης. Φροντίστε, ωστόσο, να τα επιβραβεύετε όταν υπάρχει, πράγματι, λόγος και όχι ανούσια γιατί τότε τα αποτελέσματα, όντως, δε θα είναι αυτά που προσδοκάτε.

Σε ευχαριστώ!

Δεν αρκεί να τους διδάσκουμε τρόπους ευγένειας μόνο στη θεωρία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τους υιοθετήσουμε κι εμείς ώστε να αποτελέσουμε το καλό πρότυπο και παράδειγμά τους. Οπότε, πείτε ευχαριστώ και σύντομα θα δείτε και το παιδί σας να συμπεριφέρεται με την ίδια ευγένεια.

Εσύ τι πιστεύεις;

Με το να ζητήσετε τη γνώμη τους, τους ενισχύετε το δικαίωμα να έχουν άποψη, τα βοηθάτε να είναι πιο υπεύθυνα, πιο ενεργητικά και να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Σου έχω εμπιστοσύνη!

Το «μη» και το «όχι» σε όλα, το λέτε για να τα προστατεύσετε. Κατανοητό μεν, λάθος δε! Αφήστε τους χώρο για πρωτοβουλίες και δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές τους. Άλλωστε, κάπου εκεί θα είστε κι εσείς. Είναι καλύτερο να στέκεστε δίπλα τους διακριτικά παρά να τα «πνίγετε» με τις ανασφάλειες και τις φοβίες σας. Θα δείτε ότι με το πρώτο κατόρθωμά τους, η δική σας ικανοποίηση θα είναι διπλή!

Είναι λέξεις αυτονόητες που συχνά τους τις στερούμε! Αξίζει, όμως, να τις λέμε και όχι μόνο να τις νιώθουμε. Δε συμφωνείτε;

Πηγή

«Δεν φταίνε τα κινητά που κάποιες φορές δεν ασχολούμαστε με τα παιδιά μας»

Πόσο παρεμβατικοί μπορεί να είναι οι παππούδες στην ανατροφή ενός παιδιού;