Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πιο αποτελεσματικά «κόλπα» που έχουν δοκιμάσει μαμάδες ανά τον κόσμο και έχουν βοηθήσει εκείνες και τα παιδιά τους όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι… αδύναμο!
Οι πετσέτες οι καλύτεροι μας φίλοι
Νομίζατε ότι έχετε πάρα πολλές μέχρι που αρρώστησαν τα παιδιά σας; Οι πετσέτες είναι το πιο εύκολο κάλυμμα για καναπέδες, κρεβάτια, καρέκλες, ενώ απορροφούν και πολύ γρήγορα όσα… υγρά πέσουν στο πάτωμα από το παιδί σας. Γίνονται, επίσης, και οι καλύτερες κομπρέσες για το ζεστό κεφαλάκι των μικρών ασθενών.
Σημειώστε τις δόσεις
Ξεχνάτε πότε δώσατε στο παιδί το φάρμακό του τελευταία φορά; Φτιάξτε ένα διάγραμμα πάνω στο μπουκάλι της αντιβίωσης και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να θυμηθείτε τι και πώς!
Στρώστε τα κρεβάτια δύο φορές
Ατυχήματα ειδικά τις νυχτερινές ώρες με ενούρηση ή εμετό είναι πολύ πιθανό να συμβούν όταν ένα παιδί είναι άρρωστο. Για να μπορέσετε καθαρίσετε πιο εύκολα το κρεβάτι του, στρώστε ένα απορροφυτικό ύφασμα κάτω από τα σεντόνια και αν θέλετε στρώστε και ένα επιπλέον σεντόνι, έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά το βράδυ να αλλάξετε γρήγορα τα βρεγμένα σεντόνια.
Συνεχής ενυδάτωση
Όταν ο οργανισμός είναι αδύναμος απαιτεί περισσότερη ενυδάτωση. Ένα παιδί με πυρετό και αδιαθεσία, δύσκολα θα πιει όσα υγρά χρειάζεται. Αν και το δικό σας αντιστέκεται προσπαθήστε να του προσφέρετε χυμούς, νερό ή ζεστά ροφήματα με νέους τρόπους, όπως ένα καινούριο ποτήρι ή καλαμάκι.
Η εύκολη δίαιτα
Τα άρρωστα παιδιά γίνονται δύσκολα με το φαγητό, ειδικά αν τα ενοχλεί και ο λαιμός τους. Τροφές όπως η μπανάνα ή το ρύζι καταπίνονται εύκολα, είναι μαλακές, δεν γδέρνουν τον πονεμένο λαιμό, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ενώ βοηθούν και τις στομαχικές διαταραχές. Στα αγγλικά η δίαιτα αυτή λέγεται BRAT DIET, από τα αρχικά των φαγητών που περιλαμβάνει: μπανάνες (Banana), ρύζι (rice), πηχτή μαρμελάδα μήλου (applesauce) και ψημένο μαλακό ψωμί (toast).
Οι παραπάνω προτάσεις δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές και δεν πρέπει να εφαρμόζονται ως τέτοιες. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση για την υγεία του παιδιού σας να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρο σας.