in

5 πράγματα που πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν στα social media

Το να είσαι γονιός στην ψηφιακή εποχή κρύβει πολλούς κινδύνους, αλλά και πολλές χαρές. Μία από αυτές για πολλούς γονείς είναι να μοιράζονται φωτογραφίες με αστείες και συγκινητικές στιγμές με τα παιδιά τους.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες στιγμές τις οποίες καλό είναι να κρατάμε για τους εαυτούς μας και την οικογένειά μας και να μην μοιραζόμαστε σε κοινωνικά δίκτυα με χιλιάδες ακολούθους.

Απόφυγε, λοιπόν, να ποστάρεις τα παρακάτω:

Γυμνές φωτογραφίες του παιδιού σας

Μπορεί να είναι χαριτωμένες – ειδικά όταν πρόκειται για μωράκια – αλλά δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο, όπου υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα τις εκλάβουν με τόση αθωότητα. Από τη στιγμή που θα τις δημοσιεύσετε on line είναι πολύ εύκολο να τις βρουν και εκείνοι που δεν πρέπει. Ακόμα και αν τις διαγράψετε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσουν και πάλι στα χέρια του λάθος ανθρώπου. Επιπλέον, σκεφτείτε και το άλλο: Το παιδί σας μεγαλώνοντας πιθανά να μην θέλει να βλέπει τον εαυτό του γυμνό…

Ατυχήματα με την… πάνα

Κάθε γονιός έχει να θυμάται ένα «ατύχημα» με την πάνα του μωρού του. Ή μια άτυχη στιγμή λίγο μετά την αφαίρεσή της. Μνήμες που είναι πολύ αστείες, αλλά δεν αρέσουν σε όλους και δεν χρειάζεται να τις θυμούνται όλοι. Ακόμα και γονείς να είναι όλοι οι ακόλουθοί σας και να έχουν ζήσει παρόμοιες στιγμές, τέτοιες φωτογραφίες δεν αποτελούν πάντα ένα ευχάριστο θέαμα. Επίσης, σκεφτείτε, ότι για άλλη μία φορά προβάλλεται σε χιλιάδες κόσμο πολύ προσωπικές στιγμές με το παιδάκι σας…

Πληροφορίες για την τοποθεσία σας

Πρόκειται για μια ενημέρωση που δεν χρειάζεται να έχουν οι ακόλουθοί σας είτε είστε γονείς είτε όχι. Δυστυχώς, στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να δει μια ανάρτησή σου. Σιγουρευτείτε, ότι έχετε ρυθμίσει έτσι τον λογαριασμό σας, ώστε να μην φαίνεται η τοποθεσία που βρίσκεστε κάθε φορά.

Στατιστικά από τον γιατρό

Γιατί πρέπει να μοιραστείτε με όλους σας τους φίλους, ότι το παιδάκι σας ψήλωσε, πάχυνε, βρίσκεται μέσα στις σωστές καμπύλες ανάπτυξης. Αυτά είναι νέα που θα χαροποιήσουν την μητέρα, την αδερφή ή την κολλητή σας. Πείτε τα σε εκείνες και όχι στους διαδικτυακούς σας φίλους, οι οποίοι αν δεν ξέρουν προσωπικά το μωράκι σας ή το άγχος που έχετε για τη σωστή ανάπτυξή του δεν θα καταλάβουν πολλά. Το ίδιο δεν ισχύει για την περίπτωση που το μωράκι σας αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και η ενημέρωση φίλων που σας αγαπούν γίνεται και μέσω των social media.

Φωτογραφίες άλλων παιδιών

Ή τουλάχιστον πριν το κάνετε ρωτήστε τους γονείς τους. Ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά σας. Ποτέ δεν ξέρετε αν θα θέλει ένας μπαμπάς ή μία μαμά να ανεβάσετε φωτογραφίες του παιδιού της, ακόμα και αν δεν την αναφέρετε στην ανάρτησή σας.

Πηγή

Διαπαιδαγώγηση των Εφήβων στη Σημερινή Κοινωνία: Ελευθερία και Περιορισμοί

Ο… πόλεμος της διατροφής: Πώς θα βοηθήσεις το μικρό σου να τρώει πιο υγιεινά