8 tips που θα σε βοηθήσουν είναι:
-Μην ανησυχείς αν θα είσαι καλός πατέρας: Ένας καλός μπαμπάς δεν κρίνεται με το αν μπορεί να κρατήσει σωστά το μωρό ή ξέρει πώς να το κάνει να ρευτεί μετά το φαγητό. Είναι ο πατέρας που θα είναι πάντα εκεί για το παιδί του, δίπλα του και θα το στηρίζει σε όλες τις επιλογές αλλά και τα λάθη του. Να το αγαπάει και να του δείχνει πόσο χαρούμενο τον κάνει.
-Συνέχισε τους ρυθμούς της ζωής σου όσο πιο σύντομα μπορείς: Οι περισσότεροι που γίνονται πρώτη φορά γονείς βλέπουν τις αλλαγές που έρχονται με ένα μωρό στο σπίτι και είναι αρκετοί εκείνοι που δε βγαίνουν γιατί ανησυχούν. Προσπαθήστε να συνεχίσετε τη ζωή σας μαζί με το μωρό σας. Μία έξοδος για φαγητό, για brunch, ένα ταξίδι ή βόλτα στα μαγαζιά, μπορεί να γίνει οικογενειακή υπόθεση.
-Δώσε στη μαμά τον χώρο της: Τα νεογέννητα χρειάζονται περισσότερο τη μητέρα τους, οπότε προσπάθησε να της δώσεις τον χώρο που χρειάζεται και τον χρόνο. Κάνε την να νιώθει υπέροχα, επιθυμητή, όμορφη και πως είναι η καλύτερη μανούλα του κόσμου και φυσικά, όπου μπορείς να τη βοηθάς, ειδικά σε αυτές τις μεταμεσονύχτιες βόλτες στην κούνια του μωρού.
-Να είσαι τρυφερός: Να είσαι τρυφερός με το παιδί. Δεν έχει σημασία αν είναι 2 μηνών, 2 χρονών, ή 20 χρονών. Να το αγκαλιάζεις και να το φιλάς όσο μπορείς.
-Να του φέρεσαι όπως θα ήθελες να σου φέρονταν εσένα ως παιδί: Πήγαινε λίγο πίσω στο χρόνο και δες πως μεγάλωσες εσύ. Τώρα, δες τι θα ήθελες να αλλάξεις. Όλα αυτά που θα ήθελες να γίνουν διαφορετικά, άλλαξέ τα εσύ στην ανατροφή του παιδιού σου.
-Να το ακούς: Να ακούς τι θέλει να σου πει και να το στηρίζεις και φυσικά, να μην το κακοποιείς. Ούτε εκείνο, ούτε τη μητέρα του. Ναι, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αυτό, όμως δυστυχώς δεν είναι.
-Φίλτραρε τις συμβουλές που δέχεσαι: Όλοι έχουν άποψη πώς να μεγαλώσεις το μωρό σου. Μην τις ακούς όλες, διάλεξε εκείνες που ‘κάνουν’ σε εσένα και τη μητέρα του.
-Διασκέδασε κάθε στιγμή γιατί περνά πολύ γρήγορα: Απόλαυσε τις στιγμές με το μωρό, το παιδί, τον έφηβο γιατί θα φύγουν από το σπίτι πριν καν το καταλάβεις.