in

Τελικά πρέπει τα παιδιά μας να φοβούνται ή να εμπιστεύονται έναν αστυνομικό;

Ενώ η αστυνομία μας προτρέπει να απευθυνόμαστε σε εκείνη όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο τι συμβαίνει όταν η αστυνομία έρχεται σε εμάς ή στα παιδιά μας;

Πρέπει να εμπιστευόμαστε έναν άνθρωπο που είναι ντυμένος αστυνομικός και ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η δουλειά του;

Όλοι μας έχουμε ακούσει περιστατικά απαγωγών από ανθρώπους που ισχυρίστηκαν πως είναι αστυνομικοί και απήγαγαν παιδιά ή ακόμη και ενήλικες.

Μετά από τέτοια περιστατικά είναι ακόμη πιο δύσκολο να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την αστυνομία.

 Η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση.

Αρχικά πρέπει να μιλήσετε με τα παιδιά σας για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η επαφή με έναν άγνωστο. Πρέπει να ξέρουν πως ένας άνθρωπος που λέει ότι θα σε βοηθήσει να βρεις τον δρόμο για το σπίτι ή την  μαμά σου μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Σε περίπτωση κινδύνου αν δεν είστε μαζί πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό της αστυνομίας ή αν είναι πολύ μικρά να περιμένουν εσάς να έρθετε.

Δεν είναι σωστό να μεγαλώσετε ένα παιδί με μόνιμες φοβίες και καχυποψία αλλά πρέπει να έχει  την άγνοια του κινδύνου. Πρέπει να πείτε στα παιδιά σας πως ο κίνδυνος υπάρχει αλλά εμείς πρέπει να εμπιστευόμαστε πρώτα τους γονείς μας και μετά όλους τους άλλους.

Αν ένας αστυνομικός  τους πει πως πρέπει να τους πάει κάπου πρέπει να σκεφτούν πως πρώτα πρέπει να ενημερώσουν εσάς ότι και να έχει συμβεί. Δεν πρέπει να φοβούνται πως έκαναν κάτι κακό αλλά πάντα να το λένε πρώτα σε εσάς.

Αν είναι μικρότερες ηλικίες πάλι πρέπει να του πείτε πως το πει πρώτα σε εσάς.

Αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο σε ηλικία πρέπει να ξέρει πως μπορούμε να απευθυνθούμε στην αστυνομία ή μέσω τηλεφώνου ή στο κοντινότερο αστυνομικό  τμήμα το οποίο πρέπει να γνωρίζουν.

 

Πηγή

Η αλήθεια πίσω από 6 μύθους που λέμε στα παιδιά μας

Μήπως τα παιδιά βάζουν τους κανόνες στο σπίτι;