Μήπως αναρωτιέστε κι εσείς κάποιες φορές πώς τα κατάφερναν οι άνθρωποι στο παρελθόν κι έβγαζαν ολόκληρες εγκυμοσύνες χωρίς κινητό και messenger; Πώς ειδοποιούσαν οι έγκυες τον άντρα τους να φέρει παγωτό ερχόμενος στο σπίτι; Και τι γινόταν εάν έσπαγαν τα νερά κι εκείνος δεν ήταν μαζί τους; Ευτυχώς στην ψηφιακή εποχή, ο άντρας τσεκάρει κάθε τόσο το κινητό του μήπως του έχει έρθει κανένα μήνυμα, όπως αυτά που ακολουθούν.
Για να δούμε τι λένε οι γυναίκες:
«Μπορείς, όπως θα έρχεσαι να φέρεις…»
Παγωτό/πατατάκια/σοκολάτα/σόδες/ρώσικη σαλάτα… Συμπληρώστε με ό,τι λιγούρα έχετε. Πλέον είναι τόσο συνηθισμένο να του ζητάτε να σας φέρει κάτι να φάτε που κι εκείνος πάντα τσεκάρει το κινητό του όταν περνάει μπροστά από το τελευταίο ψιλικατζίδικο που συναντάει στο δρόμο για το σπίτι.
«Έχω αγχωθεί πολύ γιατί…»
«Δεν έχουμε παραγγείλει ακόμα την κούνια και πού θα κοιμάται το παιδί»; Ή «έχω το απόγευμα ραντεβού στο γυναικολόγο και θα με ζυγίσει». Ή «Σήμερα όλο διψάω και νομίζω έχω πάθει διαβήτη κύησης». Και πάλι συμπληρώστε με ό,τι θέλετε. Το μυαλό σας είναι γεμάτο με τόσα άγχη που συχνά πυκνά νιώθετε το στρες να σας καταβάλει. Ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία και μπορείτε να μοιραστείτε το άγχος σας με εκείνον -ακόμα και την ώρα που βρίσκεται σε ένα σημαντικό meeting.
«Γεννάω»
Αυτές οι συσπάσεις δεν μπορούν να σημαίνουν κάτι άλλο! Στέλνετε το μήνυμα και ελπίζετε ότι θα καταφέρει να κάνει την απόσταση γραφείο – σπίτι σε δευτερόλεπτα! Στο μεταξύ βέβαια, η κοιλιά ας χαλαρώνει ξανά, αρχίζετε να νιώθετε καλύτερα -εξάλλου ο γιατρός σάς είχε μιλήσει για τις συσπάσεις Braxton Hicks, οπότε καλύτερα να στείλετε ξανά μήνυμα…
…«Λάθος συναγερμός»
Ας μην τρέχει ο άνθρωπος άρον άρον, πέρασε. Εκτός κι αν είναι ήδη στο δρόμο, οπότε δεν πειράζει, θα καθίσετε μαζί να δείτε ταινίες!
«Έφαγες το τελευταίο κομμάτι τούρτα;»
Αυτό είναι το πιο τρομακτικό μήνυμα που μπορεί να λάβει κανείς από μια έγκυο (και όχι εκείνο το «Γεννάω»)! Γιατί εάν έχει πράγματι φάει το τελευταίο κομμάτι τούρτα, σημαίνει ότι είναι ένα άκαρδο άτομο και σίγουρα θα το πληρώσει! Αλλά ακόμα κι αν δεν το έφαγε εκείνος, θα πρέπει να πει πως το έκανε -γιατί δεν θέλει να σας πληγώσει θυμίζοντάς σας ότι σηκωθήκατε μέσα στη νύχτα και αποτελειώσατε ό,τι γλυκό υπήρχε στο ψυγείο! Το καλό είναι ότι στέλνοντας αυτό το μήνυμα αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να έχει μαζί του μια ολόκληρη τούρτα όταν θα επιστρέψει στο σπίτι.
«Άκου τι μου είπε ένας σήμερα»
Η κυρία που περίμενε πίσω σας στην ουρά στην τράπεζα. Ή ο υπάλληλος του μανάβικου. Ή η πεθερά σας. Εξάλλου, όλοι έχουν από μια αστεία (στην καλύτερη) μέχρι μια τρομαχτική (στη χειρότερη) ιστορία εγκυμοσύνης ή τοκετού να διηγηθούν. Κι όλο και κάτι θα συμβεί που θα σας ταράξει (όπως ένα πιτσιρίκι που σας αποκάλεσε «χοντρή»), Είναι επειδή ο κόσμος είναι πράγματι αδιάκριτος, Κι εσείς υπερβολικά ευαίσθητη σ’ αυτή τη φάση της ζωής σας.
«Έλα να με βοηθήσεις»
Αυτό το μήνυμα στέλνεται συνήθως όχι όταν ο άντρας λείπει από το σπίτι αλλά όταν βρίσκεται σε ένα άλλο δωμάτιο. Συνοδεύεται από εκφράσεις όπως «να βγω από τη μπανιέρα», «να βάλω τα παπούτσια μου», «να πιάσω τη βούρτσα των μαλλιών μου που έπεσε κάτω»…
«Θα γίνεις ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου»
Η εγκυμοσύνη σάς κάνει συχνά να πλημμυρίζετε από συναισθήματα. Κι εκεί που τη μια στιγμή είστε έξαλλη για κάτι ασήμαντο που -υπό άλλες συνθήκες- δεν θα προσέχατε καν, την επόμενη είστε πολύ χαρούμενη ή πολύ συγκινημένη. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι πολύ εύκολο να τα μοιραστείτε με το σύντροφό σας (στέλνοντάς του εξοργισμένα μηνύματα), όμως είναι σημαντικό να μοιράζεστε μαζί του και τα θετικά.
«Γεννάω… στ’ αλήθεια αυτή τη φορά»
Έχετε πει τόσες φορές «γεννάω» που πλέον θυμίζετε το παιδάκι από το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο. Οπότε, όταν έρθει πραγματικά εκείνη η στιγμή, πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνετε σαφές ότι αυτή τη φορά το εννοείτε! Γι’ αυτό, αφού στείλετε το μήνυμα, καλού κακού πάρτε και τηλέφωνο και αρχίστε να φωνάζετε ότι πρέπει να έρθει ΑΜΕΣΩΣ στο σπίτι. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι γεννάτε… Μπορείτε να φωνάζετε ό,τι θέλετε και κανένας δεν θα σας παρεξηγήσει!