in

7 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες

Υπάρχουν αναρίθμητες έρευνες που αποδεικνύουν ότι ο ρόλος του μπαμπά είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μαμάς στην ανατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών. Κι αν καταφέρουμε να βάλουμε στην άκρη για λίγο τον εγωισμό μας, σίγουρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι παρόλο που εμείς διαθέτουμε το περίφημο «μητρικό ένστικτο», υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα ακόμα κι από εμάς τις ίδιες! Να μερικά παραδείγματα:

Αντιμετωπίζουν καλύτερα τα μιρκοατυχήματα

Εκεί που εμείς παθαίνουμε πανικό στη θέα ενός ματωμένου γονάτου ή ενός μεγάλου καρούμπαλου, εκείνοι αντιμετωπίζουν ένα σκίσιμο που απαιτεί καμιά δεκαριά ράμματα με τη γνωστή (και συχνά εκνευριστική) «αναισθησία που τους χαρακτηρίζει και την συνηθισμένη ατάκα τους «δεν έγινε και τίποτα»!

Κάνουν τα παραμύθια να ακούγονται πιο συναρπαστικά

Οι μπαμπάδες κάνουν τις καλύτερες «φωνές» και τις καλύτερες μιμήσεις όταν διαβάζουν παραμύθια και ιστορίες. Και τα παιδιά το απολαμβάνουν! Και όχι μόνο αυτό: έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και καλύτερες κοινωνικές σχέσεις όταν ο μπαμπάς ασχολείται ενεργά με την ανατροφή τους.

Τα καταφέρνουν καλύτερα στα «άγρια» παιχνίδια

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν «άγρια», όχι όμως και οι μαμάδες! Αντίθετα, για τους μπαμπάδες, αυτό είναι το καλύτερό τους! Έτσι, εμείς μπορούμε να χαλαρώσουμε όσο εκείνος με τα παιδιά παλεύουν, γαργαλιούνται ή συναγωνίζονται στο τρέξιμο.

Κάνουν το «αλογάκι» και μεταφέρουν τα παιδιά στους ώμους τους

Χρειάζεται με δυνατή πλάτη για να κουβαλήσει τα παιδιά με τις ώρες -κι αυτή σίγουρα δεν είναι η δική μας. Του μπαμπά όμως…

Αγαπούν τα σπορ όσο και τα παιδιά

Όχι ότι δεν υπάρχουν μαμάδες που πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο για να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στον αγώνα ή τα πηγαινοφέρνουν στις προπονήσεις -αλλά οι μπαμπάδες «κερδίζουν» στα σημεία όταν πρόκειται για σπορ.

Είναι πιο αυστηροί στην εφαρμογή των κανόνων

Μερικές φορές η άκαμπτη στάση των μπαμπάδων είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο να καταλάβει το παιδί ότι τα όρια είναι για να τηρούνται, σε σχέση με την υπέρ του δέοντος διαλλακτικότητα και ανάλυση των μαμάδων.

Δεν έχουν πρόβλημα με το να μην τηρείται το πρόγραμμα

Επειδή -ας το παραδεχτούμε- είναι διασκεδαστικό πού και πού να κοιμόμαστε πιο αργά από ό,τι συνήθως, να τρώμε στο τραπεζάκι του σαλονιού αντί για την κουζίνα και να βλέπουμε μια ώρα τηλεόραση παραπάνω από ό,τι «επιτρέπει» η μαμά.

 

Πηγή

Η ιστορία του… Ποπάυ

Να ανεβάζω φωτογραφίες των παιδιών μου στα social media;