Αν και το 90% των συμμετεχόντων που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ισχυρίστηκαν ότι δεν παρουσίαζαν καμία αδυναμία ανάμεσα στα παιδιά… τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν άλλα!
Τι προτιμάτε, κορίτσι ή αγόρι;
Αυτή είναι, συνήθως, η πρώτη ερώτηση που θα κληθούν να απαντήσουν δύο υποψήφιοι γονείς…
Και ενώ οι περισσότερες παραδοχές θέλουν, τις μανούλες να προτιμούν γιους και τους πατεράδες κόρες, μία πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα.
Μία μελέτη που διεξήχθη από το Rutgers School of Business, αξιολόγησε τις αδυναμίες των μανάδων σε σχέση με τις κόρες και των πατεράδων σε σχέση με τους γιους.
Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στη Εφημερίδα της Ψυχολογίας των Καταναλωτών, αποκάλυψαν ότι οι γονείς τείνουν να «ευνοούν περισσότερο»… το παιδί με το ίδιο φύλο μ’ αυτούς.
Αν και το 90% των συμμετεχόντων που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις της καθηγήτριας μάρκετιγκ, Kristina Durante, ισχυρίστηκαν ότι δεν παρουσίαζαν καμία αδυναμία ανάμεσα στα παιδιά, όταν «μπήκαν στη μέση» τα χρήματα, οι γονείς έδειξαν να ευνοούν κάποια παιδιά περισσότερο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τεσσάρων πειραμάτων που διεξήχθησαν σε διαφορετικούς πολιτισμούς, οι μητέρες έτειναν να χρηματοδοτούν περισσότερο τις κόρες, ενώ οι πατεράδες τους γιους.
Σ’ ένα από αυτά τα πειράματα, οι συμμετέχοντες-οι οποίοι είχαν ένα αρσενικό και ένα θηλυκό παιδί- έλαβαν χορηγία 25$ και τους ζητήθηκε να το επενδύσουν μόνο σ’ ένα παιδί.
Η πλειοψηφία των μητέρων τα έδωσε στην κόρη και οι πατεράδες στους γιους.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγαλύτερη εύνοια στα παιδιά του ίδιου φύλου μ’ αυτούς και στις περιπτώσεις κληρονομιάς.
Κάτι τέτοιο, βέβαια, μπορεί σύμφωνα με τη Durante, να επεκταθεί και στο περιβάλλον εργασίας, όπου συχνά οικίες σχέσεις αναδημιουργούνται.
Αν για παράδειγμα, μία γυναίκα είναι υπεύθυνη προσλήψεων για μία θέση, τότε το πιο πιθανόν είναι να επιλέξει μία γυναίκα εργαζόμενη γι’ αυτή τη θέση. Το ίδιο, φυσικά, μπορεί να συμβεί και στους άντρες που είναι υπεύθυνοι για τέτοιες αποφάσεις.
Η πλήρης μελέτη προβλέπεται να δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2018.