in

Πώς είναι να περιμένεις δίδυμα; Ένας μπαμπάς εξομολογείται

Η κοιλίτσα φουσκώνει και η γλυκιά αναμονή των διδύμων μετατρέπεται σταδιακά σε αγωνία, άγχος, ανυπομονησία. Τι λέει για όλα αυτά ο σύντροφός σας; Ξέρετε πώς νιώθει ο μελλοντικός μπαμπάς των διδύμων σας;

Ο Ιάκωβος θα γίνει σε λίγο καιρό μπαμπάς. Και μάλιστα όχι ενός μωρού αλλά δύο! Το έχει συνειδητοποιήσει; Πώς βιώνει την εγκυμοσύνη της γυναίκας του της Λένας; Ας δούμε τι λέει ο ίδιος:

Δίδυμη εγκυμοσύνη= Διπλή παράνοια

Αυτό τον τίτλο θα έβαζα στο έργο που ζούμε αυτούς τους μήνες με τη γυναίκα μου. Μην πέσετε να με φάτε. Ακούστε με πρώτα.

Καταρχάς, εάν είσαι και εσύ μπαμπάς που περιμένεις δίδυμα, ένα πράγμα θα σου πω. Θα σου έρχονται συνέχεια πολλές, μα πολλές πληροφορίες. Και ετοιμάσου, αυτή τη μάχη της ενημέρωσης είναι σίγουρο ότι θα τη χάσεις.

Η γυναίκα σου θα έχει διαβάσει ήδη τον πρώτο τόμο του «Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος» και θα σου έχει σημειώσει τις σελίδες-SOS.

Θα έχει μπει σε forum και θα έχει συζητήσει με άλλες εγκύους ή ήδη μαμάδες θέματα που ούτε βάζει ο νους σου.

Θα έχει πάρει συμβουλές από φίλες και γνωστές που έχουν κάνει παιδιά.

Θα έχει βρει στο διαδίκτυο τα πιο έγκυρα σάιτς για δίδυμα μωράκια.

Δηλαδή, εάν μια γυναίκα που περιμένει ένα μωρό παθαίνει παράνοια να τα μάθει όλα, σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη μιλάμε για διπλή παράνοια.

Τι κάνεις εσύ; Ξέρεις ότι όλα αυτά τα κάνει από αγάπη. Είσαι δίπλα της, φυσικά ενημερώνεσαι για τα βασικά, και την παίρνεις αγκαλιά περισσότερο από πριν- μόνο έτσι θα κλείσει λίγο το τάμπλετ.

Του γιατρού.

Και κάπως έτσι πηγαίνεις μαζί της στον γιατρό (καμιά φορά τον κοιτάει στα μάτια όπως με κοίταζε όταν πρωτογνωριστήκαμε…) και συνειδητοποιείς πόσους ιατρικούς όρους δεν ξέρεις. Καλό είναι να τους μάθεις.

Επίσης, εάν έχει πονάκια ή μια ενόχληση, κανένας άλλος δεν θα την ηρεμήσει παρά μόνο ο γιατρός της. Πάρε το τηλέφωνο, σχημάτισε τον αριθμό του (ναι, τον έχεις στη μνήμη, εννοείται) και δώστο της να μιλήσει.

Μαζί, παντού! Σχεδόν.

Τόσα ραντεβού, τόσες εξετάσεις, πού να τα φανταζόσουν. Κι όμως καλό είναι να είσαι εκεί, δίπλα της. Να ακούς και εσύ τι έχει να πει ο γιατρός. Να μοιράζεσαι τις νέες πληροφορίες, τις αγωνίες (Έχω τίποτα; Λες να βρουν κάτι; Θα πάνε όλα καλά;) και φυσικά τις υπέροχες στιγμές που ακούς δύο καρδούλες να χτυπάνε και βλέπεις δύο μωράκια, τα μωράκια σου, στον υπέροχο υπέρηχο. (είναι οκ να βουρκώσεις εκείνη τη στιγμή ή λίγο μετά).

Μαζί θα φτιάξετε το δωμάτιό τους. Εκείνη θα δίνει τις οδηγίες, εσύ θα κάνεις τις δουλειές.

Μαζί θα διαλέξετε τα έπιπλα. Εκείνη θα αποφασίσει, εσύ θα κανονίσεις τη μεταφορική και θα τα μοντάρεις.

Μαζί θα σκεφτείτε τι ονόματα θα τους δώσετε. Εκείνη τελικά θα αποφασίσει.

Μαζί και στο κρεβάτι. Για αγκαλίτσες, και σεξ, γιατί όχι; Έγκυος είναι αλλά και γυναίκα. Μην σε φοβίζει η κοιλιά. Μπορεί να θέλει το σεξ όσο και εσύ. Εντάξει, μπορεί λιγότερο κάποιες στιγμές. Μην το παίρνεις προσωπικά.

Οι ορμόνες τις κάνει να τρελαίνονται. Κάνε μερικές υποχωρήσεις. Δεν θα πάθει κάτι ο αντρισμός σου.

Το μαζί παντού δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις την υπόλοιπη ζωή σου και να ασχολείσαι μόνο με την έγκυο γυναίκα σου.

Μπορεί εξάλλου και να μην το θέλει. Το μαζί είναι κυρίως συμπαράσταση, κατανόηση, υπομονή– όχι μαζί στο μανικιούρ, μαζί και στον καφέ με τις φίλες της.

Εξάλλου στο σούπερ μάρκετ μόνος σου θα πας. Αυτό εξυπακούεται!”

Τα παιδιά αφοσιώνονται περισσότερο σε μια δραστηριότητα όταν μεταμφιέζονται σε σούπερ ήρωες

Αναρρωτηθήκατε ποτέ για τις συνέπειες στην ψυχοσωματική κατάσταση των παιδιών, που βιώνουν τον πόλεμο